Ποτέ να μην αργείς

Στον αγιότατο ιερέα Πασχάλη οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο δείπνο, για να εορτάσουν τα 25 χρόνια ιεροσύνης του στην εκκλησία της συνοικίας. Ένας πολιτικός εκπρόσωπος, μέλος της κοινότητας, προσκλήθηκε για να δώσει προς τιμήν του ιερέα, ένα σύντομο λόγο για την ιερατική διαδρομή του.
Επειδή ο βουλευτής καθυστερούσε, ο ιερέας απεφάσισε να πει λίγες κουβέντες ώστε να καλύψει τον κενό χρόνο.

« - Την πρώτη εικόνα για την ενορία μας την είχα κατά την πρώτη εξομολόγηση που έτυχε να κάνω. Σκέφθηκα ότι με είχε στείλει ο Επίσκοπος σε ένα μέρος φοβερό, μια και ο πρώτος που μου εξομολογήθηκε μου είπε ότι είχε κλέψει μία τηλεόραση, ότι είχε κλέψει τους γονείς του, ότι είχε κλέψει επίσης την επιχείρηση όπου εργαζόταν, και επιπλέον ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα του εργοδότη του. Επίσης, ότι μερικές φορές έκανε λαθρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών. Και τελειώνοντας, εξομολογήθηκε ότι είχε μεταδώσει μία σεξουαλική ασθένεια στην φίλη του. Έμεινα κατάπληκτος, σκανδαλίσθηκα και καταφοβήθηκα. Αλλά, με το πέρασμα του χρόνου, γνώρισα περισσότερα πράγματα για τον κόσμο της ενορίας και διαπίστωσα ότι δεν ήσαν όλοι ίδιοι, είδα μία συνοικία γεμάτη με υπεύθυνους ανθρώπους, με ηθικές αξίες, και με πίστη στον Θεό. Και έτσι έζησα εδώ 25 χρόνια, τα πιο θαυμάσια της ιεροσύνης μου.»

Ακριβώς τη στιγμή που τελείωσε τον λόγο του, έφθασε ο βουλευτής, προς τον οποίο και έδωσε το βήμα για την ομιλία. Εκείνος ζήτησε, φυσικά, συγγνώμη για την καθυστέρηση και άρχισε να ομιλεί, λέγοντας:

«- Ποτέ δεν θα λησμονήσω την πρώτη ημέρα που έφθασε ο αγιότατος πατέρας στην ενορία μας, και αυτό διότι έτυχα της τιμής να εξομολογηθώ πρώτος σε αυτόν

Ηθικόν Δίδαγμα : Ποτέ να μην αργείς!

Ποτέ να μην αργείς

Το Στέκι του Γέλιου δημιουργήθηκε για να χαρίσει απλόχερα το γέλιο στους αναγνώστες του. Το περιεχόμενο του αποτελείται από ανέκδοτα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αστεία και σχόλια. Είναι η μοναδική Ελληνική ιστοσελίδα με τόσο πλούσια ύλη, για εύκολη και γρήγορη ανάγνωση. Το Στέκι του Γέλιου δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους αναγνώστες του και η καθημερινή συμμετοχή τους είναι αναγκαία για τη συνέχιση του.